Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62448

Ingredience

100 g Anglická slanina
3 ks Bobkový list
30 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Fazole bílé
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Petržel kořen
130 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Vepřové maso libové
500 ml Voda pitná
1 l Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 284kJ
6% Sacharidy 20 g
53% Tuky 40 g
58% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Ragú s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat.

2

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky.

3

Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do misky a osolíme a opepříme. V kastrole na hodně rozpáleném oleji maso osmažíme ze všech stran. Opečené maso vložíme do mísy.

4

Na výpeku orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, poté přimícháme postupně cibuli, česnek, zeleninu a smažíme do změknutí.

5

Do smažené zeleniny přidáme sterilovaná rajčata, rozmarýn a bobkový list. Orestujeme a podlijeme částí vývaru. Poté k zelenině přidáme opečené maso a ragú dusíme pod pokličkou na mírném plameni zhruba 50 minut. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem. Na závěr vmícháme uvařené fazole, chvilku povaříme a přidáme drobně posekanou petrželovou nať.

Poznámka

Jako přílohu volíme opečené brambory nebo pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept