Dýňový bulgur s mletým hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňový bulgur s mletým hovězím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62464 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Bulgur |
25 g | Cibule |
150 g | Dýně |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
90 g | Hovězí maso mleté |
5 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 55,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibule, Dýně, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňový bulgur s mletým hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Bulgur spaříme vroucí vodou, potom v hrnci zalijeme vodou v poměru 1:2,5 a vaříme 15 minut. Odstavíme z plotny a necháme 5 minut stát. |
2 | Na pánvi na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme, ochutíme worcesterem, hořčicí a rozmarýnem. Vše orestujeme. |
3 | Oloupanou, jemně nakrájenou dýni orestujeme na výpeku v pánvi a promícháme s masovou směsí. |
Poznámka
Voda dle potřeby.