Jahodový pohár s máslovými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový pohár s máslovými nočky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62513 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
6 ks | Jahody zahradní |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nočky | |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
120 g | Krupice dětská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 368,6mg |
Draslík | 133,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 286,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 387,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Krupice dětská, Máslo čerstvé, Tvaroh tučný, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový pohár s máslovými nočky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé jahody očistíme, omyjeme, necháme odkapat, pak je v míse rozmačkáme s cukrem a odložíme do chladna. |
2 | Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme máslo s cukrem a se žloutky do pěny. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme ostrým nožem, semínka seškrábneme do žloutkové pěny. V druhé míse si vyšleháme bílky do pěny. V další míse vymícháme měkký tvaroh s dětskou krupicí, postupně do tvarohu zamícháme sníh. Tvarohový sníh po částech smícháme se žloutkovým krémem. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vodu. Z vymíchaného těsta vykrajujeme mokrou lžicí noky, které dáme do vroucí vody. Noky vaříme 3 minuty. Vyjmeme je z vody děrovanou naběračkou. Rozdělíme je do pohárů a jakmile vychladnou, přelijeme je rozmačkanými jahodami, ozdobíme šlehačkou a podáváme. |