Salát z pečeného králíka a šalotek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečeného králíka a šalotek
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 6258 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Šalotka sterilovaná |
1 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 160,1mg |
Draslík | 261,4mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šalotka sterilovaná, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pečeného králíka a šalotek postup přípravy receptu:
1 | Upečené maso nakrájíme na silnější nudle, přidáme nakrájené sterilované šalotky, drobně nakrájenou petrželovou nať a uvařená nakrájená vejce. Vše zalijeme račatovým protlakem rozředěným vodou a pokapeme kyselou šlehačkovou smetanou. |