Sladký chléb alá brioška - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký chléb alá brioška
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62740 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
6 polévková lžíce | Čokoláda mléčná |
50 g | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
100 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 76,1mg |
Draslík | 55,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 97,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Cukr moučkový, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký chléb alá brioška postup přípravy receptu:
1 | Do pekárny dáme na spodek vlažné mléko, vejce, která už nejsou studená z lednice a lžičku soli. Poté nasypeme mouku, cukr a nakonec droždí. Necháme umíchat těsto – těsně před koncem přidáme čokoládu – buď si koupíme již hotové čokoládové vločky, nebo tabulku čokolády nakrájíme. |
2 | Pečeme 30 – 40 minut. |
3 | Recept lze samozřejmě připravit i bez pekárny – smícháme všechny suroviny, necháme je hodinu kynout, propracujeme a necháme dalších 30 minut kynout. Poté dáme do trouby na 180 °C na 30-40 minut péct. |
Poznámka
Těsto můžeme rozdělit také na několik menších bochánků a místo jednoho chleba upéct více bochníků.