Špagety s cottage a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s cottage a žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62769 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Špagety celozrnné |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
120 g | Anglická slanina |
4 polévková lžíce | Bazalka |
8 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
400 g | Sýr Cottage |
60 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno bílé |
16 ks | Žampiony čerstvé |
Na ozdobu | |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 57,8mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 351,8mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Anglická slanina, Bazalka, Česnek, Sýr Parmezán, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Cottage mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špagety celozrnné nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s cottage a žampiony postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme al dente celozrnné špagety, scedíme a necháme okapat. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěnou bílou část pórku nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na větší kousky, oloupaný česnek na plátky. Opláchnuté lístky bazalky na hrubo nasekáme, 60 g parmazánu jemně nastrouháme, polovinu nastrouháme na hobliny. |
3 | Na 2 lžících rozpáleného oleje nejprve orestujeme slaninu, poté žampiony, pórek a česnek. Orestovanou směs zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol. |
4 | Špagety s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu sýra cottage, osolíme, opepříme, provaříme a přimícháme polovinu bazalky a polovinu parmazánu. Vaříme, dokud špagety změknou. |
5 | Těstoviny podáváme posypané hoblinami parmazánu. |