Recept

Bramborové noky se šunkou a brynzou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62771

Ingredience

300 g Brambory
100 g Farmářská šunka 96% masa
4 polévková lžíce Pažitka
100 g Pšeničná mouka hrubá
130 g Sýr Brynza
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3,5 l Voda pitná
1 ks žloutek
Na řepu
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
200 g Řepa Červená Bio

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 047kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 16 g
21% Sodík 419 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bramborové noky se šunkou a brynzou postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory ve slupce uvaříme v osolené (0,5 lžička soli) vodě do měkka, slijeme a necháme mírně zchladnout. Zchladlé oloupeme a propasírujeme do mísy. Smícháme s moukou, solí (0,5 lžička), rozšlehaným vejcem a žloutkem a vypracujeme hladké těsto. Pokud by se lepilo, přidáme mouku.

2

Vyválíme válečky, z nich krájíme šikmo noky a v v osolené vroucí vodě vaříme asi 4 minuty, scedíme (asi 3 lžíce vody odložíme) a necháme okapat.

3

V osolené vodě uvaříme do měkka řepu, slijeme a necháme zchladnout. Poté řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme řepu, zalijeme octem, osolíme a opepříme a necháme ocet odvařit.

4

Do silnostěnného kastrolu vlijeme odloženou vodu a v ní rozpustíme brynzu. Do brynzy vmícháme okapané noky a přimícháme drobně pokrájenou šunku.

5

Noky podáváme s červenou řepou a jemně posekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept