Sváteční bramborový salát II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční bramborový salát II
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62814 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
8 ks | Brambory |
40 g | Celer řapíkatý |
6 polévková lžíce | Hrášek |
150 ml | Majonéza |
40 g | Mrkev kořen |
3 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 847,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 845,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,1mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Hrášek, Majonéza, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční bramborový salát II postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na hranolky. |
2 | Vejce uvaříme natrdo a nakrájené je přidáme k bramborám. |
3 | Celer a mrkev uvaříme a nakrájíme na drobno a taktéž je smícháme spolu s hráškem s bramborami. |
4 | Osolíme, opepříme a přidáme majonézu a okurky i s trochou nálevu. |
5 | Vychladíme a můžeme podávat. |