Jarní česnekovo-bylinková pomazánka s klíčky mungo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní česnekovo-bylinková pomazánka s klíčky mungo
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62832 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
100 g | Choceňské pomazánkové máslo |
50 g | Mungo klíčky |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Česnek medvědí |
2 polévková lžíce | Kerblík |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 355,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 388,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Česnek, Kerblík mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mungo klíčky, Česnek medvědí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Choceňské pomazánkové máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní česnekovo-bylinková pomazánka s klíčky mungo postup přípravy receptu:
1 | Kerblík a list česneku medvědího omyjeme, kerblík pokrájíme nadrobno, list česneku medvědího podélně rozkrojíme, pak ho nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | V míse rozmixujeme Choceňské pomazánkové máslo s jemným nízkotučným tvarohem, solí, pepřem a utřenýmmi stroužky česneku. Kerblík, list česneku medvědího a klíčky fazolí mungo zapracujeme zlehka do pomazánky. |
Poznámka
Pomazánka je vhodná k tmavému, celozrnnému pečivu.