Vanilko-griotkové sněhové pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilko-griotkové sněhové pečivo
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62890 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kokos strouhaný |
100 g | Mléko odtučněné sušené |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 špetka | stévie |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 kávová lžička | Tresť griotková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 240,6mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 26,5mg |
Vláknina | 106,2mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Skořice mletá, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos strouhaný, Mléko odtučněné sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny stévie, Tresť griotková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilko-griotkové sněhové pečivo postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme ba 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem. |
2 | Čerstvé bílky vyšleháme na tuhý sníh. V průběhu šlehání k bílkům přidáme postupně 100g sušeného mléka, 2 špetky práškové stévie, vanilkovou a griotková tresť. |
3 | Sněhové těsto dáme do cukrářského sáčku, na připravený plech nastříkáme malé věnečky vysoké přibližně 1.5-2cm. Plech s věnečkami vložíme do předehřáté trouby a pomalu je pečeme dorůžova přibližně 20 minut. |
4 | Polovinu horkých věnečků poprášíme skořicí, polovinu posypeme strouhaným kokosem. Konzumujeme je až po vychladnutí. |
Poznámka
Při pečení troubu necháme mírně otevřenou.