Hladká se žloutkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hladká se žloutkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6299 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Muškátový květ |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 345,0mg |
---|---|
Cholesterol | 135,6mg |
Draslík | 8,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hladká se žloutkem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si světlou jíšku z mouky a másla. |
2 | Rozředíme ji vodou a mlékem. Ochutíme solí, muškátovým květem a necháme dobře povařit. |
3 | Jakmile je povařená, vmícháme smetanu s rozšlehaným žloutkem a hned podáváme k zelenině nebo vařenému masu. |