Minicheesecaky s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minicheesecaky s čokoládou
Minicheesecaky s čokoládou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63261 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
70 g | Máslo čerstvé |
100 g | Oreo sušenky |
50 g | Preclík sezamový |
200 g | Salko |
250 g | Sýr krémový |
250 g | Sýr Ricotta |
200 g | Tatiana Čokoládový mix |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 81,6mg |
Draslík | 67,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 419,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Preclík sezamový, Sýr krémový, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Oreo sušenky, Salko, Tatiana Čokoládový mix, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Minicheesecaky s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | Preclíky a sušenky Oreo můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Připravíme si formu na pečení 12 ks cheesecake / muffinů. Každou prohlubeň vytřeme tukem a sušenkový základ lžící natlačíme do každé prohlubně. |
3 | Prošleháme ricottu se smetanovým sýrem ve velké míse. Přidáme dvě malá vejce, kondenzované mléko, lžičku vanilkové pasty a dohladka prošleháme. Do krému přimícháme tři čtvrtiny čokoládových kousků( můžeme použít kousky/čočky z mléčné, bílé, nebo tmavé čokolády, nebo jejich směs ). Rozdělíme náplň do formy tak, aby nedosahovala až k okraji prohlubní, protože zahříváním se objem cheesecake trochu zvětší. Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň. |
4 | Vložíme formu do předehřáté trouby a pečeme 20-25 minut, až do ztuhnutí povrchu. Jen uprostřed musí zůstat malé měkké místo. Jakmile vyjmeme cheesecake z trouby, posypeme je zbytkem čokoládových kousků, ty se na horké náplni trochu rozpustí. |
5 | Necháme vychladnout a alespoň na 3 hodiny uložíme do chladničky. |
Poznámka
Pro přípravu tohoto receptu jsou nejvhodnější sušenky Oreo. Tyto maličké dortíky můžeme při zvláštních příležitostech podávat se zmrzlinou přelité horkou čokoládou.