Cheesecakové řezy s drobným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecakové řezy s drobným ovocem
Cheesecakové řezy s drobným ovocem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63272 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
120 g | Celozrnné sušenky |
250 g | Créme fraiche |
75 g | Cukr krupice |
250 g | Lesní směs |
250 g | Mascarpone |
70 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Voda pitná |
300 g | Lesní plody - mražené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Mascarpone, Máslo čerstvé, Lesní plody - mražené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnné sušenky, Lesní směs nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecakové řezy s drobným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. |
2 | Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs zadní stranou lžíce natlačíme do dna prohlubní silikonové formy na 12 řezů 8x3 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10-12 minut. Pak necháme úplně vychladnout. |
3 | Zmrazené drobné ovoce ( 300 g )a cukr dáme do rendlíku s 60 ml vody, vaříme, dokud směs nezhoustne a stane se sirupovitou. Po ochutnání můžeme ještě přisladit dle chuti. Směs přecedíme, abychom se zbavili semínek a necháme zcela vychladnout. ( Můžeme několik lžic odložit na pokapání dezertu před podáváním, viz poznámka ). |
4 | Prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse, do hmoty zapracujeme připravený ovocný protlak. Ochutnáme a můžeme přisladit krupicovým cukrem. Náplň upravíme na sušenkové základy řezů ve formě a formu vložíme do mrazničky. Řezy necháme ztuhnout, vyjmeme je z prohlubní ve formě, položíme je na talířky a počkáme až rozmrznou. |
Poznámka
Drobné čerstvé ovoce můžeme pokapat protlakem, který se dává do náplně. V případě, že nemáme potřebnou formu, použijeme formu na biskupský chlebíček a po zmrazení cheesecake nakrájíme. Řezy můžeme podávat i částečně zmrazené jako dezert, kterému se říká semifreddo, tedy napůl chladný.