Salát z červené řepy s jablkem a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s jablkem a křenem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63289 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Červená řepa |
50 g | Jablka |
5 g | Křen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 466,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 70,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Jablka, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s jablkem a křenem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou červenou řepu a jablko nahrubo nastrouháme do salátové mísy. Přidáme očištěný, najemno nastrouhaný křen. |
2 | Suroviny v míse promícháme s octem, solí a sladidlem. |
3 | Před podáváním necháme salát chvíli proležet. |