Recept

Bramborový koláč se švestkami a perníkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63410

Ingredience

200 g Brambory
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
500 g Švestky
Na posyp
70 g Cukr krupice
70 g Máslo čerstvé
70 g Perník
Na plech
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 676kJ
24% Sacharidy 87 g
40% Tuky 30 g
3% Sodík 68 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bramborový koláč se švestkami a perníkem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme zchladnout. Poté ustrouháme na jemno. Máslo rozpustíme, mouku promícháme s kypřicím práškem. Omyté a okapané švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Perník ustrouháme najemno a promícháme s cukrem a chladným máslem, až se hmota drobí.

2

V míse promícháme brambory s moukou, cukrem, vanilkovým cukrem, máslem, rumem a přiléváme vlažné mléko, až vznikne těsto, které spadá z vařečky.

3

Těsto rozetřeme na plech, poklademe půlkami švestek, rovnoměrně posypeme perníkem a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme zhruba 30 až 40 minut.

4

Koláč necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept