Jednoduchý recept

Telecí se sušenými hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63495

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčice plnotučná
60 g Hříbky sušené
0,3 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
190 g Telecí maso
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 283kJ
2% Sacharidy 6 g
6% Tuky 4 g
10% Sodík 205 mg
2% Bílkoviny 1 g

Telecí se sušenými hříbky postup přípravy receptu:

1

Omyté sušené houby dáme do misky a zelijeme je studenou vodou. Necháme je namočené min. 15 minut. Telecí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velké přibližně 2x cm. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

2

V kastrólu na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní maso a společně smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Maso osolíme, ochutíme kmínem, pepřem, přilijeme namočené houby i s vodou, přimícháme hořčici a pod poklicí maso budeme pomalu dusit doměkka 35-45 minut. Během dušení maso občas promícháme, pokud bude třeba, podlijeme ho ještě vodou. Podle chuti dosolíme.

3

Měkké telící maso s houbami dáme na talíře a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept