Jednoduchý recept

Stroganoff z vepřového masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63543

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřová kýta
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 087kJ
3% Sacharidy 11 g
71% Tuky 53 g
10% Sodík 194 mg
88% Bílkoviny 49 g

Stroganoff z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na nudličky. Oloupanou mrkev nakrájíme na jemné nudličky.

2

Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. K orestovanému masu přimícháme protlak, zarestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme částí vody, aby bylo maso ponořené. Na mírném plameni dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu.

3

Na závěr přidáme k masu mrkev a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

Poznámka

Jako přílohu podáváme dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept