Recept

Cuketová krémová příloha

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63792

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 polévková lžíce Máslo bylinkové
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
10 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl mořská
50 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 123 kcal
Kilojoule 515kJ
3% Sacharidy 12 g
11% Tuky 8 g
51% Sodík 1 g
3% Bílkoviny 1 g

Cuketová krémová příloha postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli a čerstvý kopr pokrájíme nadrobno. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Omytou větší cuketu i se slupkou nastrouháme na hrubém struhadle na dlouhé nudličky.

2

V širším kastrólu si rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli téměř dozlatova. Přidáme nastrouhanou cuketu, ochutíme ji solí, cukrem, pepřem, přidáme bobkový list, 50ml vody a pod poklicí cuketu dusíme doměkka přibližně 10minut. Do podušené cukety přimícháme česnek, kopr, na proužky pokrájené sušené rajče a smetanu. Cuketu znovu promícháme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.

3

Podáváme jako přílohu nebo samostatně.

Poznámka

Do horké cukety můžeme přimíchat nastrouhaný dušenou rýži, podle chuti tvrdý sýr nebo Mozzarellu. Přílohy: volské oko, ztracené vejce, hovězí perkelt aj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept