Jednoduchý recept

Filety z mořského vlka s kaší z kandovaného lilku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 63819

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Cukr moučkový
500 g Lilek
400 g Mořský vlk
60 ml Olej z lískových ořechů
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 318 kcal
Kilojoule 1 332kJ
6% Sacharidy 21 g
27% Tuky 20 g
9% Sodík 188 mg
34% Bílkoviny 19 g

Filety z mořského vlka s kaší z kandovaného lilku postup přípravy receptu:

1

Omytý lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a v pekáči namarinujeme moučkovým cukrem, citronovou šťávou, tymiánem a najemno nasekaným stroužkem česneku.

2

Připravený lilek pečeme pod poklicí v troubě při 200 stupních asi 40 minut. Během pečení průběžně mícháme, až lilek zkaramelizuje a změkne. Po upečení ještě teplý lilek rozmixujeme na jemnou kaši, do které postupně zašleháme ořechový olej. Pokud je třeba, přendáme pyré ještě do hrnce a vyvaříme přebytečnou tekutinu.

3

Podáváme s pečeným mořským vlkem.

4

Příprava ryby: filety z mořského vlka po stranách nařízneme, osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve na straně s kůží. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve rovnoměrně dotýkaly. Přidáme 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, potom odstavíme z plotny a necháme dojít.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept