Fondánové malinovoarašídové bonbony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fondánové malinovoarašídové bonbony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 63820 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
340 g | Arašídová poleva |
90 g | Arašídová pomazánka |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
450 g | Fondán |
0,1 kávová lžička | Kyselina citronová |
0,1 kávová lžička | Potravinářská barva |
0,3 kávová lžička | Potravinářská příchuť |
0,1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 113,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídová pomazánka, Fondán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Arašídová poleva, Kyselina citronová, Potravinářská barva, Potravinářská příchuť nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fondánové malinovoarašídové bonbony postup přípravy receptu:
1 | Rozdělíme si 450 gramů tradičního fondánu ( jeho přípravu popisuji v receptu - Tradiční fondán )na dvě poloviny. Poprášíme pracovní plochu moučkovým cukrem a jednu polovinu pořádně prohněteme se solí a arašídovou pomazánkou. Hněteme, dokud není hmota hladká a arašídová pomazánka ve hmotě rovnoměrná. Zabalíme hmotu do potravinářské folie a odložíme. |
2 | Ve druhé polovině hmoty důkladně zapracujeme kyselinu citronovou, malinovou příchuť a několik kapek purpurové a červené potravinářské barvy. |
3 | Rozválíme malinový fondán mezi archy pečicího papíru na tenký plát o rozměrech asi 15 x 30 cm. Pak stejným způsobem rozválíme arašídový fondán a oba pláty necháme v chladničce ztuhnout. |
4 | Malinový plát opatrně položíme na arašídový a oba pláty k sobě přitlačíme válečkem. Rozpůlíme obdélník na dva čtverce o rozměrech 15 x 15 cm, čtverce položíme na sebe a nakrájíme 36 bonbonů o rozměrech 2,5 x 2,5 cm. Zdá-li se nám fondán ještě příliš měkký, necháme ho ještě znovu ztuhnout v chladničce. |
5 | Rozehřejeme polevu s příchutí arašídové pomazánky v mikrovlnné troubě. Fondánové bonbony jednotlivě máčíme v polevě a odkládáme je na pečicí papír. Dokud poleva neztuhne, můžeme bonbony posypat třeba najemno nakrájeným mrazem sušeným bobulovým ovocem, nebo arašídy. Polevu necháme zcela ztuhnout při pokojové teplotě a můžeme podávat. |
6 | V uzavřené vzduchotěsné nádobě nám bonbony vydrží při pokojové teplotě až 14 dní. |