Jednoduchý recept

Grilovaní pstruzi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25126

Ingredience

12 plátek Anglická slanina
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 kg Pstruh
4 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
8 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 359kJ
7% Sacharidy 25 g
32% Tuky 24 g
19% Sodík 381 mg
124% Bílkoviny 70 g

Grilovaní pstruzi postup přípravy receptu:

1

Pstruhy omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř do nich vetřeme sůl. Potom je pokapeme polovinou citronové šťávy a dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Pstruhy zabalíme do plátků slaniny, kterou připevníme párátky.

2

Očistíme žampiony a vydrhneme vlhkou utěrkou. Olivový olej smícháme s tymiánem, solí a zbytkem citronové šťávy. Touto směsí žampiony potřeme.

3

Pstruhy vložíme do alobalových misek na grilování a na grilu je opékáme 5 minut z každé strany, dokud není slanina pěkně křupavá. Žampiony grilujeme také v alobalových miskách. Grilované pstruhy podáváme se žampiony posypané čerstvou pažitkou a ozdobené měsíčky citronu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept