Vepřové medailonky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové medailonky se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6389 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Fazole vařené |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
40 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 hrst | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
500 ml | Voda pitná |
120 g | Žampiony čerstvé |
1 špetka | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Fazole vařené, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová panenka, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Omáčka sójová, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové medailonky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a necháme krátce odležet. |
2 | Omyté žampiony nakrájíme na plátky, očištěnou mrkev na tenké proužky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky. |
3 | Mrkev a žampiony krátce orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Poté přidáme uvařené fazole, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a promícháme. Na závěr přidáme brambory a dochutíme sójovou omáčkou. |
4 | Maso z obou stran orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. |
5 | Rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, dozdobíme rukolou a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu použijeme např. indický chléb Naan.