Recept

Cheesecake s hruškami a ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63902

Ingredience

Na korpus a ozdobu
200 g Celozrnné sušenky
90 g Kompot ananasový
90 g Kompot hruškový
Krém
3 polévková lžíce Citrónová šťáva
4 polévková lžíce Sirup javorový
220 g Sýr Lučina - termizovaný
300 g Řecký jogurt
2 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 743kJ
4% Sacharidy 15 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 12 mg
10% Bílkoviny 6 g

Cheesecake s hruškami a ananasem postup přípravy receptu:

1

Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Kompotovaný ananas (kostičky) a loupané hrušky scedíme z nálevu. Na dno dortové formy si dáme rozmačkané sušenky. Práškovou želatinu rozmícháme s 2 lžícemi šťávy z kompotu.

2

Připravíme si krém: změklý sýr Lučinu si v míse vyšleháme dohladka s bílým jogurtem. Přidáme citrónovou šťávu, namočenou želatinu, zjavorový sirup a ručním nebo elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Šleháme ho minimálně 6-8 minut. Nadýchaný krém naneseme na korpus ze sušenek. Povrch uhladíme, ozdobíme ho kostičkami ananasu, plátky z hrušky a cheesecake vložíme do chladničky na 6-7 hodin zatuhnout.

3

Báječný dezert krájíme na porce těsně před servírováním. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept