Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64030 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
1 ks | Cukr vanilka |
70 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Pšeničná krupice |
1 polévková lžíce | Rum |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 110,5mg |
Draslík | 24,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 72,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 207,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Rum, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pšeničná krupice, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny. |
2 | Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí plátky těsta, kterými obalujeme omyté, čerstvé jahody. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě, do které jsme přidali vanilkový cukr, proužek citronové kůry a trochu rumu. Podle velikosti knedlíků vaříme 4-5 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu. |
3 | Zdroj: http://www.lidovky.cz/zkuste-tvarohove-knedliky-s-jahodami-radi-roman-paulus-pi4-/dobra-chut.aspx?c=A130618_154535_dobra-chut_ape |
Poznámka
Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané strouhaným tvarohem. Na posypání můžeme také použít orestovanou skořicovou strouhanku. K tvarohovým knedlíkům se skvěle hodí také poleva z čerstvých rozmačkaných jahod se zakysanou smetanou.
Naprosto úžasné knedlíky, vůbec není co dodat. Velmi doporučuji vyzkoušet, na jednu porci vyjdou čtyři kusy, raději bych hned o polovinu navýšila množství ingrediencí, protože zmizí rychlostí blesku.. Jahody jsem měla střední velikosti a pokud třeba někdo použije tvaroh ve vaničce, tak přidá navíc na 4 porce zarovnanou lžíci jak krupice, tak i mouky. Lepší je použít tvaroh v kostce. Máslo jde zaměnit i jiným tukem, ale máslo je nejlepší. Jednoznačně palec nahoru