Hruškové muffiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškové muffiny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64035 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
50 g | Cukr moučka |
1 kávová lžička | Hřebíček mletý |
2 ks | Hrušky |
1 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
150 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 43,4mg |
Draslík | 103,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 48,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Hrušky, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškové muffiny postup přípravy receptu:
1 | Neprve vyšleháme mléko s olejem a vejcem a nakonec přidáme i vanilkový extrakt, který celé těsto příjemně provoní. |
2 | V druhé míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, skořici a hřebíček, který jsme v hmoždíři rozdrtili na prášek. Hřebíček je možné už koupit drcený, ale čerstvě drcený má výraznější chuť. Je s tím sice více práce, ale rozhodně to stojí za to. |
3 | Nyní můžeme obě připravené směsi smíchat a připravit si hladké těsto. |
4 | Hrušky (oloupané, zavařené či čerstvé) nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme je do těsta a pořádně promícháme. |
5 | Těsto nalijeme do formiček na muffiny do výšky asi dvou třetin. Tento typ muffinů velmi dobře stoupá, takže budeme mít nádhernou čepičku. |
6 | Pečeme je asi 20 minut na 200 °C. |
Poznámka
Hrušky můžeme koupit už zavařené – domácí jsou ale domácí. Já je připravuji tak, že hrušky oloupu, rozpůlím a zbavím jádřince. Ve velkém hrnci svařím vodu s cukrem a tzv. vánočním kořením – skořice, hřebíček, ale můžeme přidat i badyán či nové koření. Tímto roztokem přeliji hrušky ve sklenicích, uzavřu víčkem, otočím dnem vzhůru a nechám přes noc. Takto je můžu skladovat na temném místě klidně celou zimu.