Losos s okurkovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s okurkovým ragú
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64066 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice hrubozrnná |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 ks | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Okurka salátová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 847,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Losos - filety, Med včelí, Okurka salátová, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hořčice hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s okurkovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa osolíme, opepříme a opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dokřupava. |
2 | Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce zblanšírujeme v osolené vodě. Vyjmeme a osušíme na kuchyňské utěrce. |
3 | Rybí vývar přivedeme k varu, přidáme hořčici, med, zamícháme, a vložíme osušené okurky. Nakonec ragú zjemníme máslem. Dochutíme a vsypeme čerstvý nasekaný kopr. Podáváme s pečenými filety. |