Bujon se žloutkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bujon se žloutkem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64088 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Pažitka |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 454kJ
1% Sacharidy 3 g
11% Tuky 8 g
42% Sodík 839 mg
10% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 41,6mg |
Vláknina | 150,0mg |
Vitamín A | 563,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bujon se žloutkem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedem k varu silný masový vývar (nejlépe slepičí). |
2 | Horký vývar nalijeme do polévkových šálků nebo do talířů a ihned přidáme vždy 1 čerstvý žloutek. |
3 | Bujon při podávání posypeme nasekanou pažitkou. |