Cuketový flan - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketový flan
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64105 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
800 g | Cuketa |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
150 g | Sýr čerstvý bylinkový |
50 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 259,8mg |
Draslík | 612,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 780,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sýr čerstvý bylinkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketový flan postup přípravy receptu:
1 | Omyté, případně oloupané cukety najemno nastrouháme (z velkých odstraníme pecičky.) Osolíme a necháme 10 minut stát. Tekutinu postupně vymačkáme. |
2 | Kulatou, nízkou nákypovou formu vymažeme máslem. |
3 | Vejce smícháme s čerstvým sýrem, s nastrouhaným parmezánem a směs osolíme. Vmícháme cukety a hmotou naplníme formu. |
4 | Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |