Chutný, přírodně usmažený kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutný, přírodně usmažený kapr
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 64252 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
400 g | Kapr obecný |
80 g | Mouka rýžová |
2,5 polévková lžíce | Olej Heliol jedlý |
4 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
0,3 ks | Salát ledový |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 787,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Pepř bílý, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mouka rýžová, Olej Heliol jedlý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chutný, přírodně usmažený kapr postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme si listy salátu, vodu z nich setřepeme a suché poklademe na talíře. Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme ji do misky. Omytý citrón (nejlépe chemicky neošetřený) rozkrájíme na čtvrtky. Omyté a osušené filety vykostěného kapra nakrájíme na proužky široké asi 3-4cm. Proužky masa potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme je v rýžové mouce. |
2 | V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme kousky obaleného kapra z každé strany dozlatova. Usmaženého kousky kapra rozdělíme, poklademe je na listy salátu, posypeme je petrželkou, přidáme k nim čtvrtky citrónu a hned servírujeme. |