Tvarožník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarožník
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6426 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 kg | Tvaroh jemný |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 199g |
---|---|
Cholesterol | 316,5mg |
Draslík | 337,4mg |
Vláknina | 645,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarožník postup přípravy receptu:
1 | Utřeme žloutky, cukr a máslo,do pěny. |
2 | Přidáme tvaroh, mouku rozmíchanou s kypřícím práškem, rozinky a promícháme. |
3 | Vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků a vložíme těsto do vymazané a vysypané formy. |
4 | Dozlatova pečeme a hotový pocukrujeme. |