Jednoduchý recept

Lahodná sýrová omáčka z gorgonzoly

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 12 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64426

Ingredience

2 špetka Pepř bílý
400 g Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Gorgonzola

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 199kJ
2% Sacharidy 5 g
47% Tuky 35 g
38% Sodík 760 mg
25% Bílkoviny 14 g

Lahodná sýrová omáčka z gorgonzoly postup přípravy receptu:

1

Italský sýr Gorgonzolu rozkrájíme na kostičky. Do rendlíku si nalijeme smetanu, přidáme pokrájený sýr a bílý pepř. Při mírné teplotě pomalu mícháme do doby, až se sýr rozpustí.

2

Hotovou omáčku nalijeme do misky a hned podáváme.

Poznámka

Sýrovou omáčku podáváme ke křupavému pečivu (tyčinky, smažené noky, těstovinám a masu. Pokud místo Gorgonzoly použijeme sýr Nivu, omáčka bude mít podobnou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept