Medová teriyaki žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová teriyaki žebírka
Medová teriyaki žebírka
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Barbecue Seasoning |
140 g | Chilli omáčka |
150 g | Kečup |
140 g | Med včelí |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
2 kg | Vepřová žebra |
4 polévková lžíce | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 405,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 646,5mg |
Vitamín A | 210,3mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Med včelí, Vepřová žebra, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Omáčka sójová, Omáčka Teriyaki mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Barbecue Seasoning nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medová teriyaki žebírka postup přípravy receptu:
1 | Žebra posypeme barbecue kořením, dáme je do pekáče a přiklopená pečeme jednu hodinu na 160 °C. |
2 | Připravíme si omáčku - smícháme kečup, sójovou omáčku, med, teriyaki omáčku, chilli omáčku, whiskey a povaříme 5 minut. |
3 | Hotová žebra potřeme omáčkou a 10 minut pečeme na 200 °C. Poté znovu potřeme a pečeme dalších 10 minut. |
Poznámka
K podávání se hodí také balení ubrousků...