Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky
Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64538 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 g | Hrášek |
500 g | Jehněčí maso mleté |
2 polévková lžíce | Kari koření |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Kurkuma |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
600 g | pastiňák |
7 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 468,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 369,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Hrášek, Jehněčí maso mleté, Kari koření, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek, zázvor, kari a krátce osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme ho dohněda, poté zalijeme rajčaty a 20 minut povaříme. Na konci přidáme hrášek. |
2 | Mezitím oloupeme pastiňák a bramboru, nakrájíme je na větší kusy a uvaříme doměkka. Poté rozmixujeme na kaši a přidáme nasekanou chilli papričku, koriandr, kurkumu, šťávu a kůru z citronu (podle chuti), máslo, sůl a pepř. Pořádně promícháme. |
3 | Připravíme si čtyři menší pečící formy, na spodek rozdělíme omáčku a nahoru dáme pastiňákovou kaši. Nahoře uděláme dekoraci hroty vidličky a pečeme 20 minut na 220 °C dozlatova. |
Poznámka
Protože je u nás poměrně těžké sehnat jehněčí maso, můžeme použít i hovězí mleté maso.