Závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64563 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
250 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
Na náplň | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
500 g | Jablka |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 136,3mg |
Draslík | 248,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 138,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 81,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Mouku prosejeme do mísy, zapracujeme změklé máslo a pivo. Vypracujeme hladké těsto. |
3 | Z těsta vyválíme dvě placky, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Těsto zabalíme, vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. |
Velmi dobré těsto na závin. Moc dobře se s ním pracuje. Při vyvalování se nelepí a ani netrhá. Doporučuji vyzkoušet. Jablek jsem použila o trochu více a vše ostatní dala dle chuti. Vajíčkem jsem už nepotírala. Každopádně palec nahoru.