Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64809

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Klobása Dunajská
1 kávová lžička Majoránka
100 ml Mléko plnotučné
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Zakysaná smetana
400 g Zelí kysané
4 stroužek Česnek
Na kroupy
300 g Ječné kroupy
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná
Na vymazání
40 g Sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 210kJ
20% Sacharidy 71 g
63% Tuky 47 g
13% Sodík 268 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kroupovník postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vytřeme sádlem, troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Cibuli nakrájíme najemno, zelí překrájíme, klobásu nakrájíme na kolečka, česnek utřeme. Smetanu rozšleháme s mletou paprikou a zředíme mlékem.

3

Kroupy necháme do rána namočené ve vodě, druhý den vodu osolíme a kroupy uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat.

4

Cibulku usmažíme na sádle, přidáme klobásu a chvíli smažíme. Poté přidáme zelí a dusíme. Ochutíme solí, kořením a česnekem.

5

Do zapékací mísy narovnáme polovinu krup, na ně udušené zelí a nakonec zbylé kroupy. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě, poté zalijeme smetanou a dopečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept