Husí prsa na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí prsa na zázvoru
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Husí prsa |
30 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 063kJ
0% Sacharidy 1 g
62% Tuky 47 g
10% Sodík 198 mg
30% Bílkoviny 17 g
Uhlovodany | 830,9mg |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 11,2mg |
Vláknina | 187,5mg |
Vitamín A | 3,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí prsa na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Husí prsa zbavená kůže osolíme a posypeme mletým zázvorem. |
2 | Připravené maso nejdříve dusíme v kastrolu na sádle, aby nebylo suché. |
3 | Potom prsa zvolna dopékáme v troubě za občasného podlévání vodou a polévání vypečenou šťávou. |