Jambalaya - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jambalaya
Jambalaya
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64934 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
25 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 ks | Cibule |
1,3 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
150 g | Klobása Chorizo |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
125 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Šunka dušená |
450 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 693,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 110,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli omáčka, Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jambalaya postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno, šunku a chorizo nakrájíme na kostičky, petržel nasekáme najemno. |
2 | V silnostěnném kastrolu rozpálíme sádlo, vsypeme do něj maso, cibuli a za častého míchání smažíme dozlatova. Poté vmícháme šunku, chorizo, koření (hřebíček rozdrtíme), sůl, zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách přidáme dobře propláchnutou rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Před podáváním ochutíme chilli omáčkou. |