Skopové s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové s kapary
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
300 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
700 g | Skopová kýta |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 112,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 9,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Hovězí vývar základní, Kapary sterilované, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sardelová pasta, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové s kapary postup přípravy receptu:
1 | Mladé skopové maso (kýtu nebo plec) prošpikujeme proužky slaniny potřenými nastrouhanou cibulí a sardelovou pastou. |
2 | Maso osolíme a vcelku dusíme v kastrolu na oleji, občas během dušení podlijeme vývarem (nebo vodou). |
3 | Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme nastrouhanou citronovou kůru a nasekané kapary. Zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme. |
4 | Porce masa podáváme na nahřátých talířích. |
Poznámka
Podáváme s bramborovými knedlíky a špenátem.