Grahamky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grahamky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65074 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Na omládek | |
---|---|
17 g | Droždí |
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Stolní sladidlo Sladký polibek |
100 ml | Voda pitná |
Na těsto | |
360 g | Mouka pšeničná celozrnná |
30 g | Olej rostlinný |
10 g | Otruby pšeničné |
2 kávová lžička | Sůl |
170 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 73,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Voda pitná, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná celozrnná, Otruby pšeničné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grahamky postup přípravy receptu:
1 | Suroviny na omládek dáme do mísy a umícháme a pod utěrkou necháme 45 minut kynout. |
2 | Po vykynutí přidáme suroviny na těsto a dobře vymícháme. Těsto přikryjeme a necháme asi 90 minut kynout. V mezičase alespoň dvakrát promícháme. |
3 | Hotové těsto na vále vypracujeme, rozdělíme na díly a tvoříme dalamánky nebo tvary podle vlastní chuti. |
4 | Pečivo klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme zhruba 20 minut v závislosti na velikosti. |
Poznámka
1