Makaronový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makaronový nákyp
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6524 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
1 ks | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 273,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 232,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový oříšek, Olej stolní, Špagety, Makarony, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makaronový nákyp postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme makarony dopoloměkka a scedíme. |
2 | Květák a brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a dopoloměkka uvaříme. |
3 | Vymažeme zapékací mísu olejem a dáme do ní polovinu uvařených makaronů, na ně vrstvíme květák a brokolici, které zakryjeme zbylými těstovinami. |
4 | Osmahneme mouku na oleji, zalijeme mlékem a promícháme. |
5 | Do vychladlé směsi přidáme rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, rozkvedláme a vlijeme na makarony se zeleninou. |
6 | Polijeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme. |