Rajčatová bruschetta II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová bruschetta II
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65424 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Oregano čerstvé |
100 g | Rajčata Cherry |
100 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 192,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 111,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová bruschetta II postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a pečeme 5-7 minut na 170 °C dozlatova. |
2 | Po upečení necháme vychladnout a potřeme česnekem (kdo nemá rád česnek, tento krok vynechá). |
3 | Bagety potřeme ricottou, ozdobíme přepůlenými rajčaty a oreganem. |
Skvělé