Avokádová bruschetta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádová bruschetta
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65426 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Extra panenský olivový olej citrónový |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
12 ks | Ředkvička |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 508,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 146,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Bageta, Česnek, Kopr čerstvý, Ředkvička, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Extra panenský olivový olej citrónový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádová bruschetta postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a pečeme 5-7 minut na 170 °C dozlatova. |
2 | Po upečení necháme vychladnout a potřeme česnekem (kdo nemá rád česnek, tento krok vynechá). |
3 | Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky, které navrstvíme na bruschetu. Přidáme nakrájené ředkvičky a ozdobíme nasekanou řeřichou a koprem. |
Avokádu jsem přišla na chuť teprve nedávno takže musím vyzkoušet