Jednoduchý recept

Krevetový salát v avokádových půlkách

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65431

Ingredience

2 ks Avokádo
1 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
400 g Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 209kJ
4% Sacharidy 15 g
29% Tuky 22 g
15% Sodík 300 mg
45% Bílkoviny 25 g

Krevetový salát v avokádových půlkách postup přípravy receptu:

1

Oloupané krevety potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 minut na 200 °C.

2

Po vychlazení nakrájíme větší krevety, aby měřili tak 1,5 cm. Smícháme je se zázvorem, majonézou, octem, nasekaným koriandrem a nasekanou jarní cibulkou. Osolíme a opepříme a dáme do lednice.

3

Avokáda podélně rozpůlíme, vyjememe pecky a dáme na talíř. Do děr po peckách rozdělíme krevetový salát. Podáváme se skrojky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept