Krevetový salát v avokádových půlkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetový salát v avokádových půlkách
Krevetový salát v avokádových půlkách
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65431 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
1 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
400 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 551,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 337,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Limetka, Majonéza, Ocet vinný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetový salát v avokádových půlkách postup přípravy receptu:
1 | Oloupané krevety potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 minut na 200 °C. |
2 | Po vychlazení nakrájíme větší krevety, aby měřili tak 1,5 cm. Smícháme je se zázvorem, majonézou, octem, nasekaným koriandrem a nasekanou jarní cibulkou. Osolíme a opepříme a dáme do lednice. |
3 | Avokáda podélně rozpůlíme, vyjememe pecky a dáme na talíř. Do děr po peckách rozdělíme krevetový salát. Podáváme se skrojky limetky. |
Máme rády jídla s krevetami