Tuňákový salát s krémovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový salát s krémovým dresinkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65433 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Cizrna konzervovaná |
1 kávová lžička | Dijonská hořčice |
20 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata Cherry |
50 g | Salát ledový |
1 kávová lžička | Sůl |
90 g | Tuňák v oleji |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 130,8mg |
Draslík | 670,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cizrna konzervovaná, Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Salát ledový, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dijonská hořčice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový salát s krémovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. |
2 | Připravíme si dresink – pesto, hořčici a vinný ocet vyšleháme a pomalu přiléváme olivový olej. Nakonec osolíme a opepříme. |
3 | Fazolky přepůlíme a smícháme je s natrhaným salátem a přepůlenými cherry rajčaty. Směs rozdělíme na talíř a zakápneme dresinkem. |
4 | Posypeme slitou cizrnou. |
5 | Ozdobíme tuňákem a vařeným vejcem. |
6 | Ihned podáváme. |