Salát z růžičkové kapusty s naloženou mrkví a fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z růžičkové kapusty s naloženou mrkví a fetou
Salát z růžičkové kapusty s naloženou mrkví a fetou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65488 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 ks | Kapusta růžičková |
4 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Med včelí |
20 ks | Mrkev sterilovaná |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Sýr Feta |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 995,8mg |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 68g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Majoránka, Med včelí, Mrkev sterilovaná, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Pepř černý mletý, Sýr Feta, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z růžičkové kapusty s naloženou mrkví a fetou postup přípravy receptu:
1 | Růžičkovou kapustu nakrájíme na čtvrtky. Zastříkeneme ji slunečnicovým olejem, osolíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 25 minut na 200 °C. Poté necháme vychladit. |
2 | Fetu rozdrobíme. |
3 | Česnek utřeme. |
4 | Kapustu smícháme s naloženou mrkví, fetou, nasekanými jarními cibulkami a majoránkou. |
5 | V malé misce si připravíme zálivku – vyšleháme česnek, med, 3 lžíce nálevu z mrkve, citronovou šťávu a olivový olej. Osolíme a opepříme. |
6 | Dresink přelijeme přes kapustovou směs a podle chuti ještě osolíme a opepříme. |