Italské roštěnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské roštěnky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65662 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 5,3mg |
Draslík | 314,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 471,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské roštěnky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené roštěnky na okrajích nařízneme a maso naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. |
2 | V kastrolu na tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme majoránku a vložíme připravené roštěnky. Vše orestujeme, podlijeme rajčatovou šťávou (nebo kečupem) a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody. Chvíli povaříme a podáváme. |
Poznámka
1