Ovocný koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65672 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
300 g | Rybíz červený |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 97,6mg |
Draslík | 132,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 97,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Rybíz červený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný koláč postup přípravy receptu:
1 | Máslo (nebo Heru) pokojové teploty nakrájíme na plátky do mísy a přidáme prosátý moučkový cukr. Šleháme do pěny. Do vzniklé pěny postupně přidáme žloutky, přisypeme vanilkový cukr a znovu šleháme. |
2 | Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do ušlehané pěny vmícháme polovinu prosáté mouky, potom zlehka vmícháme polovinu sněhu, vsypeme zbylou mouku a vmícháme zbylý sníh. Těsto vymícháme dohladka. |
3 | Připravené rozetřeme stěrkou do plechu s vyšším okrajem (nebo do pekáčku) vyloženého pečícím papírem. Poklademe omytým, okapaným rybízem, který pocukrujeme krupicovým cukrem. |
4 | Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180°C 30-40 minut. |