Bramborová omeleta s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová omeleta s pórkem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65816 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
350 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
60 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 428,3mg |
Draslík | 831,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 480,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová omeleta s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky, uvaříme téměř doměkka a slijeme. Cibuli nakrájíme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, petrželovou nať nasekáme nahrubo, vejce rozšleháme. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli, přidáme uvařené brambory, sůl, mletý pepř a smažíme. Během smažení přidáme pórek, petrželovou nať a zalijeme vejci. Směs promícháme, přikryjeme poklicí a na mírném plameni smažíme asi patnáct minut z každé strany. |