Mleté řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté řízky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65899 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 226,3mg |
Draslík | 597,7mg |
Vláknina | 285,6mg |
Vitamín A | 84,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Solamyl, Sýr Eidam cihla 40%, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté řízky postup přípravy receptu:
1 | V míse zpracujeme mleté maso s tvarohem, vejcem, solamylem, strouhankou, solí a pepřem. |
2 | Z hmoty tvarujeme menší placičky, obalujeme v hladké mouce a klademe do pekáče s olejem. |
3 | V troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba patnáct minut. |
4 | Na závěr poklademe řízečky plátky sýra a necháme v troubě roztavit. Podáváme zakapané výpekem. |