Lečo se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo se smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6641 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
60 g | Cibule |
250 g | Klobása Dunajská |
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Paprikové lusky čerstvé |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Tuk |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 659,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Tuk, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na osmažené cibuli udusíme papriky s rajčaty a kořením. |
2 | Zahustíme zálivkou ze smetany rozkvedlané s moukou a povaříme. |
3 | Před podáváním vmícháme opečenou uzeninu (nebo uzené maso) nakrájenou na plátky. |
4 | Podáváme s bramborami, rýží, nebo s pečivem. |